Laptop i5 aanbieding

Op zoek naar een laptop i5 aanbieding? De laptops met i5 processor zijn laptops geschikt voor het bewerken van foto’s en muziek. Kijk je favoriete films op je laptop of speel de nieuwste games. De Intel Core i5 laptops zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Bekijk hier de actuele aanbiedingen van je favoriete webshops.

Laptop i5

Na een aantal jaar wordt een laptop vaak trager, gaat de accu minder lang mee en zijn sommige functies niet meer up-to-date. Het is dan tijd om na te gaan denken over het kopen van een nieuwe laptop. Voor veel mensen is het kiezen van een nieuwe laptop echter een lastige klus. Er zijn een enorm aantal factoren die de keuze voor een nieuwe laptop kunnen beïnvloeden. Het is daarom verstandig eerst op zoek te gaan naar informatie en vervolgens je wensen op een rijtje te zetten. Op deze pagina zullen we een aantal factoren die meespelen op een rijtje zetten en bovendien een goede laptop aanbieding op een rijtje zetten.

De processor

Het belangrijkste voor je een nieuwe laptop koopt is dat je een goed beeld hebt van wat je laptop moet kunnen. Voor het spelen van games heb je een heel ander soort laptop nodig dan voor het uitvoeren van standaard taken zoals tekstverwerking. Het meest belangrijke aspect voor de prestaties van een laptop is de processor. De producent van processors die het bekendst is heet Intel. Om het overzichtelijk te maken heeft Intel haar processors ingedeeld in een aantal verschillende categorieën. De meest bekende lijn van goede processors voor consumenten zijn de Intel Core i processors die opgedeeld zijn in vier verschillende categorieën.
De eerst categorie bevat de zogeheten Intel Core i3 processors. Deze i3 processors zijn zeer geschikt voor standaard taken en leveren goede basisprestaties. Voor betere prestaties en het uitvoeren van zwaardere taken zoals gamen en fotobewerking is een Intel Core i5 processor beter geschikt. Voor nog betere prestaties bij het uitvoeren van deze zware taken en het bewerken van video’s is een laptop met Intel Core i7 processor het meest geschikt. De beste prestaties voor alle soorten taken levert de Intel Core i9 processor. Uiteraard zit er een stevig prijsverschil tussen laptops met een Intel Core i3 processor en een Intel Core i9 processor. Op deze pagina zullen we laptops met een Intel Core i5 processor bespreken.

De Intel Core i5 processor

Voor de meeste mensen zal een laptop met Intel Core i5 processor meer dan voldoende prestaties kunnen leveren. Deze laptop is in staat alle standaard taken snel uit te voeren en kan ook een hoop dingen tegelijk. De basis van alle processors uit de Intel Core i-serie is hetzelfde. Er zijn alleen verschillen aangebracht in de hoeveelheid cache, kloksnelheid van de processor en een aantal andere technische aspecten. Zolang je geen zware videobewerking of games wilt uitvoeren, heb je aan de prestaties van een Intel Core i5 processor zeker genoeg. Behalve de processor zijn natuurlijk ook de omvang en andere specificaties zijn bij het kopen van een nieuwe laptop van groot belang. Let bijvoorbeeld op de aanwezigheid van voldoende USB-poorten, een DVD-driver en mogelijkheden om een SSD te plaatsen. Ook de kwaliteit van luidsprekers en het beeldscherm kunnen belangrijk zijn voor jouw wensen. Op deze pagina bekijk je de beste laptop i5 aanbiedingen.

Laptop i5 SSD

Een solid state disk of kortweg SSD is eigenlijk de opvolger van de reguliere klassieke harde schijf zoals veel mensen hem kennen. Het verschil is dat de SSD niet draait maar is opgebouwd uit razendsnelle geheugenchips. Het grote voordeel van een SSD is dan ook de snelheid ten opzichte van een klassieke harde schijf. De SSD is tot een keer of 10 sneller dan een klassieke harde schijf en verbruikte bovendien minder energie. Dit zal er voor zorgen dat een laptop met SSD minder stroom verbruikt en dus langer kan werken op een volle accu. Daarnaast kun je data op een SSD veiliger opslaan. Na een ongeluk met water of een valpartij van de laptop zul je data van een SSD vaker kunnen redden dan bij een klassieke harde schijf het geval is. Genoeg voordeel dus een om voor een i5 laptop met SSD te kiezen.